In het kader van het Erfgoedweekend
Lichtfestival Maagdendale:
Uniek lichtevenement in het hart van Oudenaarde.
Site Maagdendale, Oudenaarde
vrijdag 19 april 20.30u- 24.00u.
zaterdag 20 april 20.30u- 24.00u
zondag 21 april 20.30u – 24.00u
Vrije ingang

Speciaal voor het erfgoedweekend creëren Bart Gabriel & Emilie de Vlam voor de abdijkerk Maagdendale een fotografisch lichtevenement. Na hun opmerkelijke doortocht op het internationale lichtfestival Nuit Blanche in Brussel, zijn ze nu terug met een verrassende installatie voor de kapel van Maagdendale. De site transformeert bij het vallen van de avond tot een feëriek lichtevenement voor het ganse gezin. Dansende figuren glijden over de muren als levende fresco's; hedendaagse beelden van een  familiegeschiedenis verschijnen en verdwijnen in het geprojecteerde landschap van de meesterlijk geweven wandtapijten uit de MOU-collectie, schatkamer van Oudenaardse tapijtkunst.
Dankzij het erfgoedweekend is er vrije toegang tot het archief van Oudenaarde op de site en worden Oudenaardse streekbieren geschonken.

Lavomatik #XV: 'Maagdendal: Verzegelde Tijd’
Kunstenaarsduo Bart Gabriel en Emilie de Vlam stellen een nieuwe editie voor van hun samenwerkingsproject 'LAVOMATIK' . Even stilstaan bij het hier en nu, verzegelde tijd.

Lichtfestival Maagdendale is een 
initiatief van Art&tea en MA vzw in samenwerking met het Koninkelijke Academie voor Beeldende Kunst, Erfgoedcel, Dienst Cultuur en Mou-museum Oudenaarde.
 

 Facebook: lichtfestival maagdendale

Workshops historie: